5 ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

07/20/2021
5 ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Museo Soumaya στην Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

Το Museo Soumaya σχεδιάστηκε από τον Fernando Romero το 1994, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ένα εμβληματικό κτίριο. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τον επιχειρηματία Carlos Slim και η κατασκευή του ανήλθε σε περισσότερα από 47 εκατομμύρια ευρώ. Στο 6όροφο Museo Soumaya, μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορους τύπους έργων τέχνης από την Ευρώπη και το Μεξικό. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του κτηρίου προσελκύει αμέσως την προσοχή. Η πρόσοψη έχει μια λαμπερή δομή που μοιάζει με τα γλυπτά του Auguste Rodin. Το κάλυμμα του κτιρίου αποτελείται από 16.000 πολυγωνικά πάνελ αλουμινίου, τα οποία είναι υπεύθυνα για το αποτέλεσμα που αναβοσβήνει.

Louis Vuitton Foundation στο Παρίσι, Γαλλία

Το Μουσείο Ιδρύματος Louis Vuitton βρίσκεται στα βόρεια του Bois de Boulogne στο Παρίσι. Είναι αδύνατο να το χάσετε. θα παρατηρήσετε αμέσως το ιστιοφόρο με πανιά γεμάτα από τον δυτικό άνεμο. Αυτό το απίστευτο κτίριο είναι έργο και φερει την  περίεργη υπογραφή του Frank Gehry, ενός οραματιστή στην αρχιτεκτονική. Δημιούργησε φόρμες ακατανόητες για την ανθρώπινη φαντασία και έφερε επανάσταση στη χρήση του γυαλιού για να δημιουργήσει ένα ελαφρύ, φωτεινό, μοναδικό και καινοτόμο κτίριο. Αυτό το μέρος αποτελεί ορόσιμο για την τέχνη, αξίας 143 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν είναι μόνο ένα μουσείο αλλά και ένα πολιτιστικό κέντρο που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niterói στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι έργο του αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer. Βρίσκεται στην περιοχή Mirante da Boa Viagem, η οποία προσφέρει πανοραμική θέα στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, τον κόλπο Guanabara και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η αρχιτεκτονική είναι εκπληκτική, ειδικά με φόντο τις φυσικές ομορφιές. Το κτίριο του μουσείου έχει σχήμα ανεστραμμένου κώνου, που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, που προσγειώθηκε στη μέση μιας κυκλικής πισίνας με νερό. Κατασκευασμένο κυρίως από οπλισμένο σκυρόδεμα λευκού χρώματος, το μουσείο χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, που συνδέονται με μια σπειροειδή σκάλα.

Μουσείο Messner Mountain — Corones, Ιταλία

Το Messner Mountain Museum είναι το τελευταίο από μια σειρά έξι ορεινών μουσείων που χτίστηκε από τον Messner, το πρώτο άτομο που ανέβηκε και στα 14 βουνά πάνω από 8.000 μέτρα, και το πρώτο που ανέβηκε στο όρος Έβερεστ χωρίς τη βοήθεια οξυγόνου. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στην ιστορία των βουνών και προσφέρει μοναδική θέα στα μεγαλοπρεπή ορεινά τείχη των Δολομιτών και των Άλπεων. Στην άκρη του πιο υπέροχου χώρου παρατήρησης στο Νότιο Τιρόλο, στο ξεχωριστό κτίριο του μουσείου που δημιουργήθηκε από τη Zaha Hadid, η θέα εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα του Νότιου Τιρόλου σε όλα τα σημεία της πυξίδας: από τις κοιλάδες του Lienz στα ανατολικά έως το Ortler στα δυτικά, από το Marmolada στα νότια έως τις Άλπεις Zillertal στα βόρεια.

Metropol Parasol — Σεβίλλη, Ισπανία

Το Metropol Parasol είναι μια ξύλινη κατασκευή που βρίσκεται στην πλατεία La Encarnación, στην παλιά συνοικία της Σεβίλλης. Σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Jürgen Mayer και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2011. Έχει διαστάσεις 150 έως 70 μέτρα και ύψος κατά προσέγγιση 26 μέτρα και ισχυρίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο. Τα ρωμαϊκά ερείπια που ανακαλύφθηκαν κατά την κατασκευή του μουσείου ενσωματώθηκαν έξυπνα στα θεμέλια του και τώρα εμφανίζονται στο Museo Antiquarium. Η δομή φιλοξενεί επίσης την τοπική αγορά τροφίμων, πολλά καφέ και τάπας μπαρ.

186
Share